Byggherre: De Bergenske
ARK: Claesson Koivisto Rune, Sverige
Installatør: Thunestvedt
Zander K var et renoveringsprosjekt av et gammel parkeringshus. Den bemerkelsesverdige renoveringen har gitt denne bygningen en helt nytt liv og ny funksjon, og gjort den til en av de mest moderne hotellene i Bergen og Norge.

ZENISK fikk en oppgave å belyse de fellesområdene på hotellet, i samarbeid med arkitektene. Det var utfordringer med integrasjon på grunn av fra omlegging av eksisterende bygningsskjelett for å ta inn nye funksjoner. Disse ble løst i tett samarbeid med prosjektgruppen.

I dette prosjektet har ZENISK samarbeidet med det internasjonalt anerkjente arkitektkontoret Claesson Koivisto Rune fra Stockholm. ZENISK tolker deres filosofi som at livet er for kort til å bo på kjedelige hoteller, og at tiden har kommet for å gi gjestene en
ekte følelse av komfort og karakter. Det betyr hoteller som ikke ligner andre eller hverandre, og en atmosfære å ha ”hjemlengsel” til.
Intensjonen med lyskonseptet er ikke bare funksjonalitet, komfort og orientering, men minst like viktig er og å skape en uforglemmelig og spesiell atmosfære.