Byggherre: Entra Entreprenør
ARK: MAD
LARK: Smedsvig Landskapsarkitekter
Lyskonseptet for Vestre Strømkaien har intensjon om å få folk nysgjerrige på stedet ved å tilføre et lekent og uvented kjennetegn i form av en skulpturell mast. En lysmast som gir visuell identitet til en attraktiv og inviterende uteplass ved siden av den splitter nye MCB bygget.

Brukernes opplevelse av plassen om kvelden i alle årstider var utgangspunkt for konseptet. Ønsket var et tøft, lekent og moderne uttrykk.

Plassen mellom MCB og skolen trengte identitet og status. Det var byggherres ønske å forvandle torget til et urbant møtepunkt som står i relasjon til aktivitetene på innsiden til Vestlandets nye “media hub”.
Skreddersydd og sømløs integrering av belysningen med et nytt formspråk var utgangspunktet for å skape denne identiteten. Vestre Strømkaien har fått et moderne landskapsdesign med grafisk utrykk i belegg som foredles og forsterkes i utforming av belysning.
Mastene er plassert bare på den ene siden av plassen foran fasaden til den gamle skolebygningen. De er med å balansere uttrykket til den nye bygningen på motsatt side.
Mastenes størrelse og form er ekstraordinær og den varierende “tilten” skaper en leken og dynamisk komposisjon som om mastene er i live. Mastene danner en visuell ledelinje over plassen og følger togskinnene i bakken. De markerer plassen og fungerer også som en fartsdemper for bilister og signaliserer at de må senke farten.
Fotgjengere og syklister har prioritet i området. Alt av funksjonslys for torget er integrert inne i den lysende flaten til de store mastene. I tillegg til de spesiallagede master er det integrert belysning under baldakiner, i passasjer samt i landskapselementer.